Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: Marmorstein Berta csodálatos élete - Előadja: Rák Kati


Goldmark terem

2019. szeptember 5. 19:00

Marmorstein Berta együtt született a századdal, és a történelem nem kényeztette el: sújtotta árvaság, válság, háború, mások bolond eszméi. Vállalkozó asszony, magyar zsidó, józsefvárosi kapitalista, akit nem lehet legyőzni. Ez az asszony kemény, ragyogó, örökéletű, mint a márványkő, ami után nevét kapta: Marmorstein Berta. Az ő „igaz” történetét meséli el Rák Kati.


Rák Kati művésznő előadásában mosolygós-könnyes mesét kapunk a „ferencjóskás” kortól kezdve az első világháborún, a Horthy-korszakon, a második világháborún és az azt követő évek zűrzavarain át a megbékélésig. Nevetés, elképedés, nagy érzelmek mellett felsejlik nagyszüleink, dédszüleink mindennapi élete, a 20. század történelme. Szerelem, üzletelés, egy mindig magára találó változatos élet fordulatai. Marmorstein Berta története igazolja, hogy az őseink előtt úgy tudunk a leginkább tisztelegni, ha megmutatjuk, milyen jó élni.

„20. századi zsidó szenvedéstörténetre készültem, egy vagány nő érzéki életimádatát kaptam, annak igazolásául, hogy ugyanazt a dolgot meg lehet élni értelmetlen szenvedésként és meg lehet élni kihívásokkal teli tapasztalásként. (...) Hálás vagyok Czető Bernát László írónak ezért a pontos, finom szövegért és minden elismerésem Rák Katié, aki Bertát nem szerepből, hanem mélyen önmagából, valami végtelenül tiszta és hiteles hangon közvetíti.”
(Vándor Ágnes újságíró)

„Marmorstein Berta egy vállalkozó asszony sorsát meséli el születésétől, 1900-tól 1957-ig. Eredetileg felnőtteknek szántuk, és egy olyan optimista életet akartunk bemutatni, ami minden nehézség ellenére győzedelmeskedik. Egy kritikus az élet szeretetének himnuszát látta-hallotta benne.”
(Czető Bernát László)